26-10-2019

flyerbaron
2015 ROUTE 66 “UNPLUGGED” – een succesverhaal

Het is een goed jaar voor ROUTE 66, getuige dit mooie nieuwe T-shirt met het tourschema van 2015:

                       akoestisch3

Hoe dat komt?

Sinds enkele jaren speelt ROUTE 66 regelmatig “unplugged”. Met akoestische instrumenten en een accent op mooie meerstemmige zangpartijen, brengen we daarbij dat deel van ons repertoire dat zich hiervoor leent. Op deze manier hebben we al heel wat feestjes opgeluisterd! U kunt daarbij denken aan 40ste en 50ste verjaardag, 25-jarig huwelijk, of gewoon bij een supergezellige barbecue in uw tuin.

                        akoestisch4

Het unplugged concept blijkt vooral geschikt voor feestjes van 10 tot 80 personen in de leeftijd tussen de 10 en 80 jaar. Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten! Informeer bij onze frontman Peter Vugts.

                       akoestisch5

2014 ROUTE 66 viert 20 jarig bestaan.

0I November 2014 viert ROUTE 66 hun 20-jarig bestaan. Wij hopen jullie dan in grote getale te zien, Feestlocatie  'Het Wapen van Bladel'. Supporting act: 'A Few Good Men' uit Hapert. De 4 heren die samen AFGM vormen brengen een akoestische set met vocale harmonie.

https://nl-nl.facebook.com/AFGM.band

AFGMRoute66 2014 2

Tot ziens in Bladel!

________________________________________________________

Persbericht 20 jaar ROUTE 66

20 Jaar ROUTE 66…en nog steeds on stage!
Jubileumconcert in Zaal Het Wapen in Bladel op zaterdag 1 november samen met A Few Good Men

ROUTE 66 bestaat twintig jaar en dat gaat gevierd worden. Een gaaf concert op 1 november in zaal Het Wapen in Bladel met medewerking van A Few Good Men. Terugblikken op twintig jaar hits en plezier in het optreden want dat staat voorop bij de bandleden. De toegang voor het jubileumconcert is helemaal gratis en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de rockband die al twintig jaar lang het behang van de muren speelt.

Bandje
“Het eerste optreden van ROUTE 66 was in oktober 1994”, weet zanger Peter Vugts nog. “We speelden bij de opening van muziekcentrum Muzst in Eersel. ROUTE 66 is ontstaan uit de band Suncycle waar ik voorheen in zat.” Van de originele bezetting uit 1994 is alleen Peter nog over. Er zijn in de loop der jaren verschillende wisselingen in de bezetting geweest maar toch is er weer al ruim tien jaar een vrij vaste bezetting.

Serieus en lol maken
Kwaliteit staat bij ROUTE 66 voorop. Frans Liebregts, één van de gitaristen van de band neemt vaak het voortouw om tijdens de repetitie de puntjes op de i te zetten. Zelf wuift hij die rol weg: “Ik ben niet de baas maar ik praat er soms wel eens stevig onderdoor op een repetitie. Ik vind namelijk dat we het hoogst haalbare na moeten streven en altijd het beste uit onszelf moeten halen. Ik heb er een hekel aan als er maar een beetje aangeklooid wordt.” Zijn rol wordt alom gerespecteerd. Carlo Luijten, ook gitarist: “Het resultaat is dat we heel serieus met muziek bezig zijn en toch heel veel lol maken. Zeker als we optreden want dan staat deze serieuze Frans me een partij te dollen!” De lol van de band straalt van hen af tijdens een optreden. Peter: “Klopt, je ziet dat we er plezier in hebben. Er is interactie met het publiek en tussen de muzikanten onderling maar ondertussen doen we altijd ons stinkende best om de nummers die we spelen, zo goed mogelijk te brengen.”

Ook akoestisch
Het repertoire van de rockband is Classic Rock en dan met name uit de jaren ’60 en ’70. “Toch schuift dat op”, meent Carlo. “We spelen nu steeds vaker nummers uit de jaren ’80 en een heel enkel uitstapje naar de jaren ’90. Je moet een beetje met de tijd meegaan want als je wanhopig vast probeert te houden aan de jaren zestig, hou je geen doelgroep over. We maken de muziek die ons publiek graag hoorde toen ze jong waren.” De kracht van de band is dat de meeste nummers bekend zijn en dat bijna iedereen de refreintjes wel mee kan zingen of neuriën. “Wat veel mensen niet weten is dat wij zowel versterkte als akoestische optredens verzorgen. In de afgelopen twintig jaar hebben we op zoveel verschillende locaties gespeeld. Van een huiskamer tot een festival, van een kleine kroeg tot de kelder van feestpaleis Soestdijk. Nee, niet die woning van koningin Juliana maar die in Eindhoven. Dat specifieke concert werd overigens afgebroken door een gesprongen waterleiding. Ja, je maakt wat mee als band.”

Optredens
Zes bandleden telt ROUTE 66, naast de heren die het interview geven zijn ook Walter Goyvaerts op toetsen, Paul Slaats op de basgitaar en Frans Schellekens op drums van de partij. (Grapje: de band is internationaal want er zitten twee Fransen in, red.). “Vergeet ons zevende ‘bandlid’ Luuk van de Put niet: hij zorgt ervoor dat ons geluid optimaal is.”, aldus Peter. De band treedt een keer of vijftien per jaar op, dat mag best wat meer worden. “Het is geweldig om voor publiek te spelen”, zijn ze met elkaar eens. “Het hoeft niet elke week, maar een keer of twintig per jaar zou ons niet vervelen.” Gevreesd wordt dat ‘men’ denkt dat de band nogal prijzig is. “We zijn met z’n zessen, dan wordt er al gauw van uit gegaan dat we ‘onbetaalbaar’ zijn”, legt Peter uit. “Dat zijn we natuurlijk ook maar niet op financieel gebied. Als we onze kosten eruit hebben en de geluidsman kunnen betalen zijn we al snel tevreden. Waarmee ik maar wil zeggen dat we ook op ‘kleine’ feestjes heel goed uit de voeten kunnen. We hebben dan ook al op meerdere feestjes gespeeld van mensen die bv Abraham zien of 25 jaar getrouwd zijn. Akoestisch klinken we namelijk ook heel erg verrassend, al zeg ik het zelf.”

Jubileumconcert
Hoe goed ROUTE 66 klinkt, kun je gaan horen op zaterdag 1 november wanneer het jubileumconcert gaat plaatsvinden. In Het Wapen zal een hele avond muziek klinken; de avond wordt geopend door A Few Good Men. In de loop van de avond zal er een loterij plaatsvinden met als hoofdprijs een akoestisch optreden van ROUTE 66 . Om 20.30 uur gaat de zaal open waarna de muziek al snel zal beginnen. Of de nieuwe cd voor die tijd klaar is, is de vraag. Frans: “We overwegen nu een nieuwe cd op te gaan nemen maar of dat nog gaat lukken voor die tijd, is niet zeker. Live zijn we trouwens toch het leukst dus ik kan iedereen aanraden op 1 november naar Bladel te komen. Maken we er met zijn allen een feestje van!” Afgesproken.

________________________________________________________

2012 ROUTE 66 goes unplugged.

Wilt U genieten van onze welbekende rockcovers maar dan gegoten in een akoestisch jasje? Dat kan! ROUTE 66 heeft ondertussen een aardig repertoire omgebouwd naar een unplugged omgeving. Minder decibels maar zeker de moeite waard. Inmiddels hebben we zelfs al een paar huiskamer-concerten gegeven met hele goede reacties. Zie gastenboek.Een combinatie van unplugged en full power is uiteraard ook mogelijk. Meer info verkrijgbaar bij Peter Vugts.DSC 0104

________________________________________________________

Persbericht Jubileumparty  ROUTE 66

De regionale  band ROUTE 66 maakt tijd voor een feestje. Reden hiervoor is het 15-jarig bestaan van de band. Het is alweer 15 jaar geleden dat de bandleden hun eerste voorzichtige schreden op het podium zetten, nadat een reünieoptreden de band weer bijeen had gebracht.Vanaf die tijd (eind 1994) is ROUTE 66 geen onbekende in de regio. Vele café’s, festivals en feesten wisten de band te vinden voor een optreden. In de afgelopen 15 jaar zijn er wel enkele wisselingen van muzikanten geweest, maar man van het eerste uur is altijd nog de leadzanger van de band, Peter Vugts uit Hapert. Verder bestaat de band vanaf 1998 ook uit Frans Liebregts (gitaar) uit Knegsel. Vanaf 2003 Frans Schellekens (drums) uit Knegsel en Paul Slaats (basgitaar) uit Veldhoven. Vanaf 2005 kwamen ook Carlo Luijten (gitaar) uit Duizel en Tom Brouwer (toetsen) uit Hapert vertrekkende leden vervangen. De muziekstijl van ROUTE 66 bestaat vooral uit sixties- en seventies muziek. Classic-Rock-Hits maar ook de Nederbeat uit die tijd vult een flink gedeelte van hun repertoire.  Ook een stevig bluesnummer wordt niet geschuwd. Kortom, bijna alle hits uit je oude platenkast worden nog eens live gespeeld. Op zaterdag 17 april 2010 wordt er een speciale 15 YEARS-PARTY gehouden in Café-zaal St.  Joris in Veldhoven (Zeelst). Die avond speelt ook de band KID BLUE met oud bandlid/gitarist Gert Boogerd. Iedere muziekliefhebber is van harte welkom. De avond begint om 20.30 uur en de entree/muziekbijdrage bedraagt slechts € 5,00

________________________________________________________

Onze DEMO is uit

Luister naar fragmenten op onze AUDIO pagina! Onze CD is voor organisatoren/zaaleigenaren op aanvraag gratis te verkrijgen via mail.

Info: Peter Vugts 0497-38 33 99 / 06 207 91 650

demodemo-back

________________________________________________________

Lees hieronder de recensie na een optreden tijdens het 12,5 jarig bestaansfeest van vriendenband Perfect Dialect.

Route 66:

De bekendste classic-rock band van de Kempen en omstreken. Eerder op de avond stonden ze elders in het land. Speciaal voor het feestje van Perfect Dialect waren ze bereid om nog even naar Bladel af te reizen om een uitzinnige menigte kennis te laten maken met de grootste rockklassiekers. Denk hierbij aan nummers van Rolling Stones, Deep Purple of een onverwoestbaar nummer als "Born to be wild" van Steppenwolf. Route 66 speelde ze allemaal, en hoe. Alsof de groten der aarde zelf naar de feesttempel waren afgereisd, zo strak werd er gespeelt. Met een gitarist die menigmaal tussen het publiek door rockt, frontman Peter Vugts en supergitarist Carlo Luijten in de band weten deze rockers als geen ander hoe ze een strakke set neer moeten zetten. Terecht een passende afsluiter van een zeer geslaagde avond. Alle artiesten werden nogmaals op het podium verzocht om samen met Route 66 het nummer "Sweet Home Alabama" te zingen en daarmee kwam ook een einde aan het optreden van Route 66.